‘Een ding weet ik wel: als je niks doet, gaat het hard achteruit.’ - Results Personal Training
17943
post-template-default,single,single-post,postid-17943,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive
 

‘Een ding weet ik wel: als je niks doet, gaat het hard achteruit.’

‘Een ding weet ik wel: als je niks doet, gaat het hard achteruit.’

IngridIngrid (61) sport bij Studio Results! Op maandag volgt ze de groepsles spierversterking voor vrouwen en op vrijdag krijgt ze personal training, samen met haar man. Daarnaast doet ze minimaal één keer per week aan yoga. Hoe ze zich hierbij voelt, deelt ze in deze blog. 

Het goede gevoel is de stok achter de deur

Ik voel aan mijn lichaam dat regelmatig sporten me goed doet. Dat goede gevoel is mijn stok achter de deur. Als je het voordeel er niet van inziet, stop je er al snel mee. Die periodes heb ik ook wel gehad. Maar ik hou het nu al heel wat jaartjes vol en dat zegt genoeg. Toen ik met personal training begon, deed ik dat vooral voor mijn man. Ik had het idee dat dat goed voor hem zou zijn, maar dat hij het alleen zou doen als ik ook mee zou gaan. Inmiddels vinden we het zo gezellig, dat we het gewoon lekker volhouden. We zien het echt als een uitje: een uurtje lekker samen sporten. En het is natuurlijk ook heel goed, voor ons allebei.

Eens per jaar detoxen

Ik let ook op mijn voeding: geen toegevoegde suikers, weinig vlees en vis en zoveel mogelijk vers. Daar voel ik me heel goed bij. Eens per jaar ga ik detoxen, dat doe ik al tien jaar. Ook al let ik op mijn voeding, kennelijk krijg je toch heel veel gifstoffen binnen. Daar doe je weinig aan, maar het is wel fijn als je dat eens per jaar kwijt kan. Zo’n week is ook gewoon heel erg fijn: je hoeft nergens over na te denken, je kunt lekker de sauna in, je gaat zwemmen of wandelen als je daar zin in hebt én er wordt voor je gezorgd. Voor mijn gewicht hoef ik het niet echt te doen, maar ook bij mij komen de kilo’s eraan als ik niet oplet. Dat ben ik liever voor door tijdig op de rem te trappen. Die detoxweek zie ik dus ook een beetje als onderhoud.

Soepel én sterk

Yoga en krachttraining vullen elkaar heel goed aan. Yoga is voor mij een manier om soepel te blijven en om lekker te ontspannen. Spierversterking doe ik echt voor de kracht, want dat heb ik ook nodig. Ik heb een tijd veel last van mijn schouders gehad en was de kracht in mijn armen helemaal kwijt. Dat voelde echt als een beperking in het dagelijks leven. Ik ben toen bij Lieke gaan trainen op kracht en dat heeft enorm geholpen. Het hoeft van mij zeker niet alsmaar zwaarder en meer. Ik wil gewoon gezond blijven en goed voor mijn lichaam zorgen. Want een ding weet ik wel: als je niks doet, gaat het hard achteruit.

Motivator

Behalve spierversterking en yoga wandel ik een paar keer per dag met mijn hondje. Ik heb een tijdlang een stappenteller gedragen, maar op dit moment niet. Eigenlijk zou ik het weer moeten gaan doen. Ik denk wel dat ik dagelijks die tienduizend stappen zet, maar er zijn ook vast dagen dat dat niet zo is. Zo’n stappenteller is een mooie motivator om toch nog even een extra rondje met de hond te doen.

Gewoon doen!

Mijn tip? Gewoon doen. Mijn man en ik hebben ook jaren tegen elkaar gezegd: dat zouden we moeten doen, maar we deden het niet. Nu willen we niet meer anders. Wees ook aardig voor jezelf. Als je je iets voorneemt – stoppen met roken, minder drinken, meer sporten – en het lukt de derde dag niet, geef dan niet op. Denk gewoon aan wat je wel hebt gedaan. Heb je een keer de fiets genomen in plaats van de auto, dan heb je dat toch maar mooi gedaan. Schat ook de kleine stapjes naar waarde en denk niet te snel: het wordt toch niks.

Over Studio Results!

Studio Results! is een sfeervolle en lichte sportstudio in de Leyhof. In deze studio worden, naast personal training en medisch fitness, ook diverse yoga- en pilateslessen gegeven. Wil je werken aan een gezond lijf en een ontspannen geest? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Lieke Bodde, Studio Results!