Fem wordt fit | Two months down and still going strong! - Results Personal Training
Woensdagmiddag. De wekelijkse sessie 'ijzer vreten'  bij Lieke is achter de rug. Naast me staat een bord met eieren, broccoli, kastanjechampignons, shi-take, bosui, cavolo nero en spruiten. (Ik weet het, het is geen spruitenseizoen, maar ik heb een spruitenfetish die vriend Albert H. te L. goed weet te onderhouden.) Het is tijd voor een blog, en mijn bord geeft me inspiratie.
fit worden; fitness; spierversterkende training; afvallen; afslanken; spieren
17653
post-template-default,single,single-post,postid-17653,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive
 

Fem wordt fit | Two months down and still going strong!

Fem wordt fit | Two months down and still going strong!

Woensdagmiddag. De wekelijkse sessie ‘ijzer vreten🏋🏼‍♀️ bij Lieke is achter de rug. Naast me staat een bord met eieren, broccoli, kastanjechampignons, shi-take, bosui, cavolo nero en spruiten. (Ik weet het, het is geen spruitenseizoen, maar ik heb een spruitenfetish die vriend Albert H. te L. goed weet te onderhouden.) Het is tijd voor een blog, en mijn bord geeft me inspiratie.

Eet je dat állemaal op? Alleen? 😳

Ik ben een grote eter. Zeg maar gerust een hele groter eter. Maar ik ben ook een gezonde eter. Een biologisch kippendijtje, een mooie, grote, kogelbiefstuk van de beste slager van Leiderdorp of een groenteburger die vooral uit heel veel groenten bestaat? Ik hou ervan. Erbij? Spruiten dus. En verder bonen in alle soorten, maten, kleuren en variaties, paddestoelen en geroosterde paprika, pompoen, aubergine, courgette, bloemkool. En dan het liefst zoveel dat het maar met moeite op één bord past. Dat levert nogal eens schuine blikken op, die van mijn bord naar mijn dikke derrière schieten en weer terug. Dat vond ik altijd vervelend. Maar nu ik – weer – zo bezig ben met mijn gezondheid, laat ik het van me afglijden. Ik wéét tenminste wat er op mijn bord ligt, hoe voedzaam het is en oh ja, ook hoeveel calorieën erin zitten. En dat dat in de verste verte niet in de buurt komt van de gehaktbal of ovenschotel Aardappel Anders van de criticus.

Daar zit toch niks in?

Als je omgeving weet dat je bezig bent met je gezondheid, krijg je ineens allerhande gesprekken over voeding. Over het al dan niet terecht zijn van de anti-koolhydraathype (ik ben inmiddels overtuigd anti-anti-koolhydraat). Over snelle gezonde recepten (bijna een contradictio in terminis). Over de post-druivensuikerdip tijdens je langeafstandswandeling (ik dacht altijd dat je van druivensuiker tijdens het sporten een high kreeg – tot ik een rock bottom low kreeg). En natuurlijk… over calorieën. Hoe vaak ik de afgelopen weken de vraag ‘maar daar zit toch niks in?’ heb gehoord… Nee, in heel veel voedingsproducten zitten niet veel calorieën. Klopt. Maar dat betekent niet dat ik ze dan ook allemaal maar eet. Want wat is veel? Het werkt net als met geld. Als je inkomen torenhoog is, kun je alles kopen waar je zin in hebt. Nieuwe koelkast, nieuwe schoenen, nieuw bankstel, verzin het maar. Maar als je aan een bepaald budget gebonden bent, of dat nu royaal is of heel laag – moet je keuzes maken. Je kunt je nieuwe lingeriesetje bij Andres Sarda kopen (dat is duur, vertelt Google mij), maar je kunt ook naar de Hema gaan en van het geld dat je uitspaart iets zinnigs doen. Mijn calorieënbudget is redelijk, maar niet onuitputtelijk. Dus in plaats van al die liflafjes waar inderdaad ‘niks’ inzit, verheug ik me op de dingen die ik echt superlekker vind. En daar zijn er zat van.

Soepjurk retour afzender ⛺

Over geld gesproken. Een paar weken geleden had ik een soort tuniek besteld – voor de niet zo modebewuste mannen onder ons, dat is een nogal verhullend kledingstuk dat eigenlijk vooral bevestigt dat je niet de slankste bent. De levering was wat vertraagd, en pas na drie weken viel het pakje op de mat. Ik trok het aan en zag in de spiegel mezelf in een lubberende soepjurk. OK, mijn BMI knalt nog steeds de pan uit, maar het oranje nadert gestaag en ik was niet van plan nog terug richting rood te gaan. Ik heb het kledingstuk weer netjes opgevouwen en geretourneerd. Dat scheelde me in ieder geval weer 25,86€ voor een lelijke soepjurk.

Tromgeroffel… 🥁

Het was vandaag weer tijd voor de weegschaal. Mijn streven is om in een jaar tijd 25 kilo af te vallen. Dat betekent zo’n halve kilo in de week. Niet te snel, dan breekt het lijntje niet. Althans, dat was wat ik zei toen ik begon. Bij nader inzien gaat het best snel. En ik weet dat dat ‘straks’ – wanneer dat dan ook is – wellicht anders zal zijn. Neemt niet weg dat ik dolblij was om te zien dat de weegschaal na acht weken op…. -8 🎈kilo staat! Nog een maand voor ik op vakantie ga; zal -10 haalbaar zijn voor die tijd? Gewoon, omdat het zo fijn is?

Fotografie: Fraukje Vonk Photography