Fem wordt fit | De eerste stap - Results Personal Training
Fem is het zat. Anderhalf jaar niet meer roken en anderhalf jaar geen lange afstanden meer fietsen doet je spiegelbeeld geen goed. Het is tijd voor drastische maatregelen. Ze besluit onder begeleiding van Lieke van Results! Personal Training de strijd aan te gaan. Doel? -25 kilo in één jaar. Benieuwd of het lukt? Lees mee...
Personal Training, fit worden, afslanken, krachttraining, afvallen
17537
post-template-default,single,single-post,postid-17537,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive
 

Fem wordt fit | De eerste stap

Fem wordt fit | De eerste stap

De wekker gaat. Het is 06.00 uur en het is tijd om op te staan. Met een slaperig hoofd zit ik op de rand van mijn bed. Mijn Lief knipt het licht aan; wel zo handig als je je moet aankleden. Minpuntje? Die grote spiegel op de slaapkamerkast. Ik kan ‘m niet ontwijken. Ik probeer het elke ochtend weer, maar de spiegel wint het steeds. Anderhalf jaar niet meer roken en anderhalf jaar geen lange afstanden meer fietsen doet je spiegelbeeld geen goed. Pluspuntje? Ik heb een knoop doorgehakt. Het is tijd voor maatregelen. Drastische maatregelen.

Fast Forward >>>

Woensdagmiddag zit ik bij Lieke Bodde van Studio Results! Lieke heeft een superleuke sportstudio in de Leyhof in Leiderdorp, aan het eind van mijn straat. Ik volg al een tijdje de Spierversterkende Training voor Vrouwen bij Lieke, op maandagmiddag. Heerlijk om even ijzer te vreten en je hoofd leeg te maken. Heel af en toe wissel ik af met een yogales. Maar al met al zet het geen zoden aan de dijk. Ik heb besloten om bij Lieke Personal Training te gaan doen. Waarom bij Results!? Niet vanwege de naam. Hoewel, als de studio ‘No Results!’ had geheten, had ik waarschijnlijk nog wel twee keer nagedacht… Nee, het is gewoon een hele fijne plek om te sporten. En niet alleen als je een vrouw van boven de 50 met overgewicht bent. Maar als je dat dan toch bent, dan is het een extra fijne plek. En Lieke is gewoon een tof mens, die perfect de balans weet te vinden tussen een beetje pushen en respect voor je kunnen en je ‘state of mind’.

Het ultieme doel

Aan de hand van een vragenlijst en een goed gesprek, stel ik mijn ultieme doel vast: -25 kilo in één jaar. Of dat gaat lukken, zullen we zien, maar ik heb geleerd dat er niets mis is met grote doelen. En misschien nog wel belangrijker: ik wil me weer fit voelen en weten dat ik spieren heb en zien waar ze zitten. Ik spreek af met Lieke dat ze best een beetje strenge juf voor me mag zijn; ik hou wel van een paar weekdoelen als het gaat om beweging. Met alleen Spierversterkende Training op maandag en Personal Training op woensdag ga ik mijn oorlog niet winnen. Ik haal de MyFitnessPal-app tevoorschijn en we spreken af dat ik daarin mijn voeding en beweging bij ga houden. Na de vragenlijst word ik tegen de gradenboog gehouden. Sta ik recht, heb ik klachten, hoe beweeg ik?

Ik heb er zin ‘an

Met een supergoed gevoel ga ik weer huiswaarts. Eerst ga ik een weekje op vakantie, en daarna ga ik er volle kracht tegenaan. Woensdag 18 april is de nulmeting. Daar stop ik liever mijn hoofd voor in het zand, maar vooruit… des te trotser ik kan zijn als er vooruitgang te zien is.

Benieuwd naar de nulmeting? Lees verder >>>